Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@07:09:32 GMT

بارندگی ها در اصفهان از بلندمدت فراتر رفت

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۶۱۹۳۹

فروردین ۹۹ هر چقدر از جهت ویروس کرونا کشنده بود از جهت بارش‌ها برای کشور مفید بود، به ویژه در اصفهان که پس از گذراندن یک دهه خشکسالی شدید از سال گذشته وارد ترسالی شده و حجم بارش‌ها از میانگین بلندمدت بالاتر رفته است.

اخبار اقتصادی- در دو هفته اخیر با ورود چند سامانه بارشی به کشور، معدود استان‌هایی شاهد بارش نزولات جوی نبوده‌اند، شدت این بارندگی‌ها در برخی نقاط منجر به طغیان رودخانه و آب‌گرفتگی معابر نیز شد، در اصفهان اما بارندگی‌ها نه تنها آسیبی به همراه نداشته بلکه کشاورزان را هم به روزهای آینده امیدوار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام هواشناسی تا امروز ۲۳ فروردین ۹۹ در استان اصفهان ۱۳۳ میلی‌متر باران و برف باریده، این عدد در میانگین بلندمدت ۱۳۱ و سال گذشته ۱۷۹ میلی‌متر بوده است، این در حالی است که یک هفته قبل حجم بارش‌های استان اصفهان از میانگین بلندمدت ۱۰ درصد کمتر بود.

البته میزان بارندگی‌ها در استان پهناور اصفهان دامنه تفاوت قابل توجهی دارد؛ به طوری که فریدون‌شهر با ۴۹۷ میلی‌متر بیشترین بارش استان را به خود اختصاص داده و در آن سوی طیف، خور و بیابانک با ۴۸ میلی‌متر کمترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری تجربه کرده‌اند.

با توجه به همین بارش‌ها بوده که در حال حاضر آب پشت سد زاینده‌رود، در مقایسه با چنین روزهایی در سال ۹۸ افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد؛ سال گذشته در روزهای پایانی فروردین ذخیره آب پشت سد، از سوی مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ۴۵۰ میلیون مترمکعب اعلام شده بود، امروز اما معاون آب منطقه‌ای استان اصفهان این عدد را ۴۹۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد.

حسن ساسانی معاون آب منطقه‌ای استان اصفهان درباره آخرین وضعیت سد زاینده‌رود در پی بارش‌های اخیر، اظهار کرد: امروز شنبه ۲۳ فروردین ماه، ذخیره مخزن سد زاینده‌رود ۴۹۵ میلیون مترمکعب و ورودی به سد ۱۹۳ و خروجی آن ۹۱ مترمکعب بر ثانیه رسیده است، با وجود بارش‌های اخیر، تنها یک سوم سد زاینده‌رود پر است و متاسفانه برخلاف پیش‌بینی‌ها میزان بارش‌ها در ایستگاه چلگرد ناچیز و تنها به صورت باران بوده است.

تصاویری که تغییرات ذخیره آب پشت سد زاینده‌رود را نشان می‌دهد.

در حال حاضر وضعیت از فروردین 98 بهتر است اما ممکن است این شرایط ادامه‌دار نباشد.

بر اساس صحبت‌های معاون آب منطقه‌ای استان اصفهان، میزان بارش‌های سال جاری آبی در سرشاخه‌های زاینده‌رود ۱۰۵۹ میلی‌متر بوده و میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال قبل ۲۰۳۵ و در متوسط بلندمدت ۱۲۰۰ میلی‌متر بود که نسبت به سال گذشته ۴۹ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه رگ حیاتی اصفهان، یعنی زاینده‌رود از استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه می‌گیرد، میزان بارندگی‌ها در این استان تأثیر مهمی بر جاری بودن یا نبودن زاینده‌رود و نیز تأمین آب برای شرب، صنعت و کشاورزی دارد.

به نظر می‌رسد به دلیل آبی که از قبل پشت سد زاینده‌رود ذخیره شده بود شرایط امروز ذخیره سد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و از آنجا که بارش‌ها در بالادست این رود به صورت برف نبوده و در صورتی که بارندگی‌ها ادامه پیدا نکند، ذخیره پشت از آنچه در سال گذشته وجود داشت کمتر خواهد شد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا استان اصفهان استان اصفهان بارش باران زاینده رود ویروس کرونا بارندگی ها سد زاینده رود استان اصفهان سال گذشته میلی متر بارش ها پشت سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید

آرش آریانژاد در گفت‌وگو با خبزنگار مهر با اشاره به بارش‌های مناسب اخیر اظهار کرد: حجم آب ذخیره پشت سدهای استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: در پی بارش‌های مناسب اخیر، حجم ذخیره آب مخازن سدهای استان کردستان به ۷۲ درصد رسید.

آریانژاد گفت: تاکنون ۸ سد در استان کردستان سرریز شده و برای روزهای آینده نیز هواشناسی استان هشدار سطح نارنجی اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری ۴۲۰ میلیمتر، متوسط بارندگی استان بوده است، خاطرنشان کرد: در شهرستان مریوان با حدود ۱۰۰۰ میلیمتر و بانه با ۸۰۰ میلیمتر بیشترین میزان دریافت نزولات آسمانی را شاهد بوده‌ایم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان افزود: با توجه به رواناب‌های خوبی که در سال آبی جاری به مخازن سدهای استان جاری شده، این امر منجر به سرریز ۸ سد در کردستان شد.

آریانژاد به سامانه جدید بارشی که در راه استان است، نیز اشاره و توصیه کرد: نظر به اعلام هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی استان کردستان برای روزهای دوشنبه ۱۷ و سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری، با توجه به پیش‌بینی حجم بارش‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها توصیه می‌شود شهروندان از توقف و اتراق در حاشیه رودخانه و مخازن سدهای استان اکیداً خودداری نمایند.

کد خبر 6097882

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • کاهش بیش از ۱۰۰ میلیمتری بارش در تهران
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید
  • ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه